Meerwaarde AntForum?

Suggesties of meldingen van problemen
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Siafu
Lid
Berichten: 60
Lid geworden op: 18 juli 2007
Locatie: Maastricht (NL)
Gender:
Leeftijd: 42

Meerwaarde AntForum?

Bericht door Siafu »

Ik kon niet reageren in de sectie mededelingen over het doel van dit forum dus doe ik het hier.

Ik vroeg me af, met alle respect, waarom het nodig is naast het bekende invertebrate-focus.be en mierenforum.nl nog een Nederlandstalig forum op te richten dat in feite dezelfde info en discussies gaat bevatten.

Het is niet dat ik het slecht ofzo vind, maar het lijkt me voor vele mensen die zoeken naar info e.d. over mieren en het houden ervan minder overzichtelijk worden.
-no colonies yet-
Formicidae anatomy & taxonomy + common names
-
An eye for an eye ... will makes us all blind (Ghandi)
Gebruikersavatar
XToF
Teamlid
Berichten: 2581
Lid geworden op: 28 juni 2007
Locatie: Gent
Gender:
Leeftijd: 42
Contacteer:

Re: fora

Bericht door XToF »

Siafu schreef:Ik kon niet reageren in de sectie mededelingen over het doel van dit forum dus doe ik het hier.
Dat klopt, de sectie mededelingen is immers bestemd voor het plaatsen van mededelingen van de beheerders naar de gebruikers toe. Onderwerpen zoals deze kun je hier plaatsen, maar je zou jouw topic ook kunnen geplaatst hebben in de sectie 'Babbelbox', waar reeds een gerelateerd topic werd geopend.
Siafu schreef:Ik vroeg me af, met alle respect, waarom het nodig is naast het bekende invertebrate-focus.be en mierenforum.nl nog een Nederlands talig forum op te richten die in feite dezelfde info en discussies gaat bevatten.
In dat topic in de sectie 'Babbelbox' heb ik reeds hetvolgende geschreven:
XToF schreef:AntForum.be en Invertebrate-Focus zijn twee verschillende concepten met elk een verschillend doel. Zo is Invertebrate-Focus een forum waar men een zo compleet mogelijk overzicht geeft van hobby's die te maken hebben met ongewervelde, zonder daarbij te veel in detail te treden. AntForum.be daarentegen, is een forum met slechts 1 tak van alle die hobby's, nl. mieren, waar men die tak zo gedetailleerd en compleet mogelijk behandelt. Andere voorbeelden van zo'n fora zijn: Het Vogelspinnenforum, wandelendetakken.info forum, ...
Net omdat het concept van Invertebrate-Focus ergens anders ligt, heeft Invertebrate-Focus dan ook niet de faciliteiten en mogelijkheden om te voldoen aan de noden van een gespecialiseerd forum. Zo is er maar 1 deelforum 'Hymenoptera en Isoptera' waar mensen met vragen en informatie over mieren terecht kunnen. Doordat steeds meer mensen, die info zoeken over mieren, de weg vinden naar Invertebrate-Focus, wordt het onderdeel Hymenoptera en Isoptera al snel onoverzichtelijk en is het voor nieuwe mensen niet altijd even gemakkelijk om de juiste informatie te vinden.
Daarom hebben we beslist om met AntForum.be van start te gaan. Het idee was er al midden 2006 en sinds enkele dagen zijn we online gegaan. De oprichting van AntForum.be impliceert natuurlijk niet, dat we niet meer meer actief zullen zijn op Invertebrate-Focus. Wel zullen we mensen met meer specifieke vragen aanmoedigen om een kijkje te nemen op AntForum.be (onder voorbehoud).
Verder kan ik je meegeven dat we Tom hiervan reeds op de hoogte hebben gebracht en tevens een analoge opmerking als de jouwe hebben gegeven, toen hij bezig was met het opzetten van mierenforum.nl.
Siafu schreef:Het is niet dat ik het slecht ofzo vindt maar het lijkt me voor vele mensen die zoeken naar info e.d. over mieren en het houden ervan minder overzichtelijk worden.
Ik begrijp wat je bedoelt, maar ik zou het eerder omschrijven als 'verdeeldheid van de kennis, ervaring en informatie'. Het is dan ook aan ons om op termijn een zo volledig mogelijk pakket aan deze kennis, ervaring en informatie aan te bieden. Wat ervaring betreft, zou het op dit forum met mensen die reeds meer dan 15 jaar bezig zijn met de hobby, toch goed moeten zitten.
Verder lijkt het mij dat hoe meer plaatsen waar informatie te vinden is over onze hobby, hoe sneller mensen de informatie vinden waarnaar ze op zoek zijn.
Plaats reactie